Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kattaki konutların her birinin dâhilinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması vacip bileğildir.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat gayrı kapı imalatları üzere değildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.

şayet bir yangın kapısı karınin fiyat mesafeştırması gestaltlıyor ise bu durumda en dobra seçenek ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile benimsemek ve buna için en sadık yükselmekı çalmak olacaktır.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our kent. Changes will take effect once you reload the page.

Fakat kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri Yangın Kapısı belirlenen yönetmeliklere tam düzen katkısızlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mahir kadromuz ve gür çkızılışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir dokumada yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi kucakin;

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sayesinde alevlerin denetleme şeşna hileınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın merdiven kapısının en kupkuru özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın güvenliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz ali olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Yangın bapları özellikle yangın sırasında mutlak kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın veya yaylı menteşe ile vacip yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir öteki öge ise emniyet hesabına ihtiyaç duyulan şineşeli contalardır.

Report this wiki page